Pentru că ne pasă de viitorul elevilor noștri, în Școala Gimnazială Ferdinand I, le oferim acestora, în programul Școală după școală, o experiență inedită de inițiere în construcție și programare roboți, prin ateliere atractive de robotică.

      În primul atelier, elevii din clasele I - VII au participat activ la Activitățile STEM Young Engineers, activități educative deosebite, construind în echipă un carusel și explorând conceptul forței centrifuge. 
      În cadrul acestui proiect, aceștia au avut oportunitatea de a experimenta munca în echipă, dezvoltarea abilităților de cooperare, identificarea de soluții și, în același timp, de a-și exprima creativitatea prin personalizarea individuală a caruselului.
       Florentina Ruxanda (Young Engineers), organizator ateliere, mărturisește:
„Este cu adevărat o onoare pentru mine să constat că elevii sunt atât de uniți și creativi. De asemenea, sunt profund impresionată de implicarea cadrelor didactice, care manifestă o pasiune evidentă pentru profesia lor și un devotament evident față de copii. 
       În mod deosebit, apreciez eforturile doamnei directoare, care se străduiește să ofere copiilor experiențe educaționale variate.
      Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect. Sunteți cu adevărat un exemplu de excelență în domeniul educației, demonstrând că prin implicare, creativitate și colaborare putem oferi copiilor o educație de calitate.”