Viziunea

Zi de zi construim o școală ce poate oferi atât copiilor, cât și adulților șansa de a deveni oameni care pot face față solicitărilor vieții din orice domeniu. 

În școala noastră proiectăm un proces educațional bazat pe analiza provocărilor cu care indivizii și societatea se confruntă în prezent, dar și a celor care ar putea să apară în viitor. Facem acest lucru printr-un proces de învățare ce încurajează gândirea critică și analitică, colaborarea, pune accent pe interdisciplinaritate și susține inovația și dezvoltarea personală.

 Dezvoltăm sentimentul de apartenență la comunitate prin identificarea și stabilirea de obiective personalizate de învățare ce pot răspunde nevoilor sociale prezente și viitoare.

Misiunea noastră:

Școala Gimnazială Ferdiand I este un loc în care dezvoltăm spiritul civic, un loc în care oamenilor le pasă unii de alții, împărtășesc valori și obiective comune, au abilitățile și cunoștințele de a planifica împreună, de a rezolva împreună diferite situații și de a participa cu pasiune și implicare spre a crește calitatea procesului educațional.

Școala noastră îi pregătește pe elevi să înțeleagă, să contribuie și să acceadă cât mai ușor la schimbările din societate. Ne asigurăm că elevii noștri își dezvoltă abilități și aptitudini educaționale ce vor forma competențele necesare pentru a reuși în rolurile sociale pe care și le vor asuma și pentru a deveni cetățeni activi.

Îmbrățișăm aceste valori ca urmare a faptului că nevoile prezente și viitoare fac apel la adaptarea într-o lume aflată în permanentă schimbare și evoluție atât din punct de vedere economic, cât și tehnologic, o societate în care oamenii se confruntă cu nevoia de a face față diferitelor situații, de a-și putea schimba carierele profesionale, de a deveni flexibili și deschiși către noi provocări, de a-și dezvolta spiritul de colaborare și lucrul în echipă.

Valorile Școlii Gimnaziale Ferdinand I:

Diferit

Impreună

Valoare

Echitate

Respect

Siguranță

Incredere

Toleranță

Acceptare

Toți

Empatie