Ce conteaza pentru noi ?

STAREA DE BINE

Starea de bine a elevilor începe cu un mediu educațional cald, primitor, motivant! În școala noastră ne dorim ca elevii să se simtă valorizați, acceptați, încurajați și sprijiniți pentru a se dezvolta armonios!

O EDUCATIE DE CALITATE

Educația de calitate se realizează în echipă: profesori-elevi-părinți! Cu toții suntem responsabili pentru a avea un proces educațional de succes! Corpul profesoral al școlii noastre este foarte bine pregătit și dedicat activității de formare a elevilor, contribuind la progresul școlar înregistrat de aceștia în fiecare etapă de dezvoltare.

SIGURANTA

Siguranța elevilor este o preocupare permanentă! Școala este supravegheată audio-video cu echipamente performante, iar firma de pază asigură accesul securizat în incinta curții. În pauze elevii sunt supravegheați de personalul școlii. Avem dezvoltate parteneriate cu Secția Nr. 7 de Poliție, Primăria Sector 2, ISMB, Protecția Copilului, Fundația Inocenți, UNICEF, Salvați Copiii și alte instituții publice care ne sprijină în demersul nostru pentru a asigura un climat sănătos și sigur de educație.

Pentru fiecare există o cale spre succes

PDI (Planul de dezvoltare instituțională)

STEM Young Engineers

Activitati Scoala Altfel

Activitati Saptamana Verde

Evenimente

#echipadelaFerdinandI

Proiecte Educationale

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Violeta Dascalu - Directorul Anului 2018 pentru Inovatie

 In comunitatea sa, Violeta Dascalu se confrunta cu situatii care nu sunt deloc usor de gestionat. A reusit insa sa creeze experiente minunate pentru elevi in scoala. A redus abandonul scolar de la 6,5 in anul 2013 la 1,7 in anul 2018, introducand o noua metoda de invatare - a mobilizat profesorii si elevii in asa fel incat sa aiba lectii de invatare in natura.

Citește mai mult: Violeta...

Pentru participarea la concurs:

  •  La sectiunea creație - Fiecare şcoală/ club şcolar desemnează participanţii, prin transmiterea fişei de înscriere (atât scanată, cu ştampila şi semnătura directorului unităţii, cât și nescanată în format Microsoft Word) și a poeziilor, nescanate, în format Microsoft Word. Elevii concurenti vor participa cu 3-5 creaţii lirice sau epice, în versuri, în limba română sau engleză (nivel gimnazial) și 2-3 creaţii lirice sau epice, în versuri, în limba română sau engleză (nivel primar). Materialele trimise vor fi redactate cu Times New Roman, mărimea 12, la 1 ½ rânduri.

 

  •  La secțiunea interpretare - Fiecare şcoală/ club şcolar desemnează participanţii prin transmiterea fișei de înscriere (atât scanată, cu ştampila şi semnătura directorului unităţii, cât și nescanată în format Microsoft Word) și înregistrarea momentului artistic pe email-ul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Apoi va fi adus şi depus la secretariatul şcolii CD-ul sau DVD-ul cu înregistrarea momentului artistic, în limba română sau limba engleză în ziua festivalului ( 21 martie 2019). Elevii pot participa la festivalul de interpretare, individual sau în grup pentru interpretare (maxim 7 minute) – participare directă.

Pentru secţiunea interpretare, elevii concurenţi vor participa direct în ziua festivalului după un program stabilit de școala coordonatoare. Pot fi interpretate poezii în limba engleză sau română. Elevii pot participa la concurs, individual sau în grup pentru interpretare (maxim 7 minute). 

Persoana de contact din partea organizatorilor – prof. Drăgan Denisa, telefon: 0768277936

La concurs vor intra în competiţie toti elevii care trimit textele poeziilor în format electronic, la secțiunea creație și/sau înregistrările video prezentate pe CD sau DVD, la secţiunea interpretare.

La ambele secţiuni ale concursului, se vor acorda următoarele categorii de premii:

A Creatie  B. Interpretare
Premiul special al juriului Premiul special al juriului
Primar Primar
Premiul I Premiul I
Premiul II Premiul II
Premiul III Premiul III
Menţiune Menţiune
Gimnaziu Gimnaziu
Premiul I Premiul I
Premiul II Premiul II
Premiul III Premiul III
Menţiune Menţiune
  •  Se va acorda, de asemenea, Marele Premiu al Festivalulului de creaţie şi interpretare a poeziei
    “Ianus”, ediţia a VI-a;
  • Juriul decide, în funcţie de participanţi şi valoarea prezentării lor, dacă acordă toate premiile menţionate;
  •  Festivitatea de premiere va avea loc în Sala de Festivităţi a Şcolii Gimnaziale “Ferdinand I”, în data de 21 martie 2019;
  •  Toţi participanţii vor primi diplome de participare semnate de preşedintele juriului şi de directorul şcolii.

Criterii de jurizare pentru selecţia câştigătorilor: 

A. Creaţie

- autenticitate
- originalitate
- inventivitate creativă
- acurateţe gramaticală
- acurateţe stilistică

B. Interpretare

- claritatea rostirii (calitatea vocii, a vorbirii, a dicţiei);
- logica interpretării (respectând structura textului-propoziţii, idei, cuvinte-cheie, accente);
- inteligenţa – subtilitatea interpretării (reflectând înţelegerea textului);
- implicarea (gradul de implicare a interpretului în « povestea » pe care o prezintă);
- forţa transmiterii - impactul interpretării asupra spectatorului.

Şcoala organizatoare este situată în B-dul Gării Obor nr. 16, Bucureşti, sector 2; Tel./fax: 0212525370;
Mijloace de transport: troleibuz 69 ,85; autobuz 143, 682.

 

Vă așteptăm cu drag!