Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la această academie în Clubul de teatru. De asemenea, tehnici și exerciții din practica teatrală sunt utilizate, de profesorii noștri în activitățile formale și nonformale. Cadre didactice de la UNATC evaluează elevii la Festivalul de teatru Ferdinand I și la Festivalul de creaţie şi interpretare a poeziei IANUS amândouă inițiate și organizate de instituția noastră

Pin It

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de natură și semeni, bunătății față de semenii noștri, dăruirii și implicării.

Centrul Local SCOUT „Floare de Colt” a fost infiintat in anul 2014 si face parte din Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”.

Pin It

În Programul Şcoală după şcoală, Fundația Inocenți, oferă educație complementară, de remediere și dezvoltare personală, inclusiv un supliment alimentar zilnic, pentru 15 elevi proveniți din familii dezavantajate economic și educațional.

 "Misiunea Fundației Inocenți / Romanian Children᾽s Relief (RCR) este de a sprijini copiii și familiile care se află în dificultate și de a desfășura activități pentru prevenirea abandonului maternal. Oferim, din anul 1990, sprijin și suport specializat copiilor și familiilor din România, iar în tot acest timp, am fost martorii unor schimbări majore în îngrijirea copiilor abandonați sau cu handicap din România. Ne bucurăm să facem parte dintre acele organizații care au ajutat ca aceste schimbări să se întâmple – cu fiecare copil în parte. " ( cititi mai multe despre Fundatia Inocentii pe site-ul inocenti.ro )

Pin It

Școala Ferdinand I face parte din  Proiectul INSCHOOL - (Inclusive Schools: Making A Difference for Roma Children) – finanţat de Consiliul Europei cu sprijinul Uniunii Europene în Rep. Cehă, Ungaria, România, Slovacia și Marea Britanie – Școala “Ferdinand I” este școală suport- anul 2018, debutăm prin alocarea unui grant care va intra în derulare începând cu luna octombrie.

 

Punctul de plecare al proiectului "Școlile incluzive: a face diferența pentru copiii romi" se bazează pe presupunerea că nu este suficient să se elaboreze politici de schimbare. Schimbările trebuie să se reflecte la nivelul școlii și în mediul copiilor și adesea există un decalaj între declarațiile și cerințele din documentele de politici și realitatea în care acestea trebuie implementate. Practica a dovedit că, pentru ca școlile să depășească rupturile abordărilor exclusiviste de predare și învățare, trebuie să reexamineze ceea ce predau, modul în care predă și cum evaluează performanțele elevilor. Este necesară o legătură reală cu educația non-formală și cu sprijinul pentru familii și comunități pentru a crea o schimbare în educație - în beneficiul tuturor celor care învață.

Pin It
Citeste mai departe..Proiectul InSchool

Asociația Teach for Romania – colaborează pentru monitorizarea cadrelor didactice din asociație, invită profesori din școală la cursuri de formare realizate cu experți în educație

 

Pin It

Asociația ABC- ul Nutriției – a realizat ore de nutriție la elevii de gimnaziu, dar și cursuri de educație sexuală pentru elevii claselor a IVa și a VII-a

Ora de Nutriție în Școli

 Ora de Nutriție în Școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a aduce în imediata apropiere a elevilor cunoaștere și informație despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă. Ora de Nutriție în Școli este un program al Asociației ABC-ul Nutriției care a început în toamna anului școlar 2016/2017. Începând de atunci, trainerii noștri au lucrat cu peste 1700 de elevi din Muncipiul București, livrând acestora module educaționale menite să le clădească celor mici o bază consistentă de cunoștințe privind conceptul de trai sănătos. Citiți mai multe despre ABC-ul Nutriției pe site-ul  https://abcnutritiei.ro/

Pin It

Asociația Red Panda – a realizat întălniri cu elevii din ciclul primar pentru a promova grija față de animalele de companie, dzvoltând empatia compasiunea

Programul educativ „Cum sa fii un stapan responsabil”, sustinut de Red Panda Romania, in parteneriat cu compania de teatru Replika, a ajuns in zeci de scoli din Bucuresti, dar si in alte orase din Romania.

Programul incepe cu spectacolul de teatru „Confesiunile unui caine”, urmat de o sesiune educativa, sustinuta de Red Panda, prin care copiii invata despre nevoile de baza ale unui caine si ce inseamna sa fii un stapan responsabil.

Pin It