Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Miercuri, 18 martie, a fost o zi importantă pentru elevii clasei a IV a B. Și-au luat rămas bun de la groaznicul NU POT și i-au primit cu brațele deschise pe frații buni ai acestuia, POT, VREAU, VOI REUȘI.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Organizația Ed4Lead și a fost filmată de Televiziunea Digi 24. Reportajul a fost difuzat pe 22 martie, la ora 8.30, la Emisiunea -Jurnal pentru copii.

Ideea a pornit de la o scurtă poveste ,,Înmormântarea lui NU POT,, extrasă din cartea ,, Supă de pui pentru suflet,,- de Jack Canfield și Mark Victor Hansen. Ne-am gândit cum ar fi dacă elevii noștri nu l-ar mai folosi atât de des pe Nu pot și l-ar înlocui cu Voi reuși.

Mai întâi copiii au scris pe o foaie activități pe care ei nu pot să le facă- nu pot să merg pe role, nu pot să patinez, nu pot să mă scufund, dar și unele mai profunde cum ar fi- nu pot să zbor, nu pot să îi fac fericiți pe cei din jurul meu, nu pot să îmbrățișez, etc. La final toate hârtiile au fost mototolite și puse într-un săcuț. Am pornit apoi împreună și am îngropat săcuțul la rădăcina COPACULUI MIRACOLELOR de la subsolul școlii. Acolo copiii i-au spus adio lui Nu pot.

Ne-am întors în clasă fericiți și i-am construit pe frații buni ai lui Nu pot- pe VREAU, și POT, și VOI REUȘI. Am păstrat desenele la școală, pe tablă și ori de câte ori ne vine să spunem N u pot, ne aruncăm privirea spre POT și căpătăm încredere.

În urma activității elevii au conștientizat faptul că doar gândind pozitiv vor reuși să ducă la îndeplinire sarcinile propuse. Este important să luptăm pentru ceea ce ne dorim și nimic nu ne va fi imposibil dacă avem o atitudine optimistă.

Consider că asemenea acțiuni trebuie continuate și acasă. În familie copiii trebuie în permanență încurajați, lăudați și susținuți în tot ceea ce fac.

Din punctul meu de vedere este important să dezvoltăm stima de sine la copii, să-i determinăm să fie deschiși, optimiști, încrezători și să gândească tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Le felicit pe inițiatoarele proiectului, Mirela Măzăreanu și Sofia Ungureanu de la Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership,pe realizatorii emisiunii ,,Jurnal pentru copii, de la Digi 24, dar și pe doamna director a școlii noastre care ne-a încurajat în desfășurarea acestei activități. Nu pot încheia fără să vă spun cât de mândră sunt de elevii mei, care au dat dovadă de spirit de inițiativă, creativitate, dezinvoltură și multă dragoste pentru tot ce înseamnă școală.

Cu mult drag,

Înv. Simona Spirescu

Publicat în Evenimente