În perioada 27-28 mai 2019, Școala Gimnazială Ferdinand I, a fost gazdă pentru cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ COMPUS: THE COMPUTER IS US, CU INDICATIVUL 2018-1-ESO1-KA201-050415.

Coordonatorul proiectului este UNIVERSIDAD DE LA IGLESIA DE DEUSTO ENTIDAD RELIGIOSA din Bilbao. Ceilalți parteneri au fost Fundacion Educativa ACI – Esclavas SC- Fatima din Bilbao și AGR Priority, Madrid.

Obiectivele proiectului sunt legate de dezvoltarea competențelor de gândire specifică computerului, prin intermediul matematicii, logicii și abilităților pentru secolul XXI.
La această întâlnire s-au prezentat activitățile realizate până în acest moment al proiectului. Primul joc al proiectului, Moon s-a dovedit a fi un real succes în rândul elevilor care îsi doresc să învețe și următorul nivel. 
Tot în cadrul întâlnirii s-a testat cel de-al doilea joc din proiect „Archers of Nand”, care îi va ajuta pe elevi să înțeleagă mai ușor mulțimile și operațiile cu acestea.
Au fost stabilite următoarele etape din proiect și a fost structurat Ghidul de bune practici, ce urmează a fi realizat până la finalul proiectului. Acest ghid conține modele de activități ce implică utilizarea elementelor celor două jocuri din cadrul proiectului. Aceste activități vor ajuta atât elevii prin faptul că își vor dezvolta gândirea logico - matematică, cât și profesorii prin utilizarea acestora în predarea noțiunilor abstracte.

Pin It