Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Marți, 13 Martie 2018 00:00

Conferinţa ABCDar de Comunicare

 

Conferinţa ABCDar de Comunicare


 

În data de 6 martie 2018, ora 17.30, comunitatea noatră de părinţi, parteneri educaţionali, profesori şi elevi, a participat la Conferinţa ABCDar de Comunicare. Aceasta a fost oferită de către doamna Cristina Elena Neguţ, senior trainer la Learning Ecosystem, în cadrul Proiectului de formare profesională a cadrelor didactice din şcoala noastră. Acest proiect este sponsorizat de Fundaţia Fan Courier, prin intermediul Asociaţiei EDUSFERA.
Un părinte participant a declarat unei colege la sfârţitul conferinţei "Mulţumim că împărtăşiţi cu noi, tot ceea ce trăiţi minunat!". De asemenea, mulţi părinţi şi-au arătatdorinţa de a mai participa la viitoare întâlniri cu doamna Cristina Elena Neguţ.
Mulţumim Fundaţiei Fan Courier, Asociaţiei EDUSFERA şi doamnei Cristina Elena Neguţ pentru experienţe de învăţare relevante.
29178389 2048360782045176_1386503132927496471_n29196634 2048360578711863_301133019956388906_n29135929 2048360625378525_2165670554764025079_n

 


Publicat în Evenimente
Duminică, 04 Martie 2018 00:00

Hai la școala!

 

Hai la școală

 

Faceți cunoștința cu noi, Așa cum ne-a văzut UNICEF România


https://www.youtube.com/watch?v=zWsesGuA3kc&;feature=youtu.be

Publicat în Evenimente

Şcoala “Ferdinand I” se vede şi se “aude”!


Cine suntem noi ? O familie în care adulţi ( dascăli) şi copii ( elevi) creştem împreună în cel mai important demers al omenirii: învăţarea.
Ce facem noi, adulţii? Suntem ancoraţi în tumultul vieţii moderne, dar ne potrivim pasul cu cel al copiilor şi suntem atenţi la nevoile lor. Pentru a reuşi, participăm des la cursuri de formare profesională ( despre inteligenţa emoţională, comunicare, feedback constructiv, învăţare experienţială) şi la cursuri de dezvoltare personală. Suntem implicaţi în parteneriate cu ONG-uri, cu facultăţi de profil din ţară (Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei) şi din Danemarca. Este în desfăşurare un proiect Erasmus+ ( Steam Decks), în care împărtăşim experienţe cu profesori din Franţa, Germania şi Spania.
Îmbinăm metode tradiţionale cu metode noi, în contexte nonformale, aceasta fiind cea mai nouă abordare a învăţării. Sunt activităţi plăcute şi motivante, cu accent pus pe învăţare activă, nu pe predare!
Ce fac copiii? Vin la şcoală cu drag. Învaţă în săli de clasă prietenoase, toate dotate cu mobilier nou, cu table interactive, videoproiectoare, laptop-uri. În spaţii gândite special pentru activităţi extraccuriculare, copiii participă la orele din cadrul disciplinelor opţionale (curriculum la decizia şcolii) cum ar fi “De-a arhitectura”, “De-a joaca”(teatru), “Quilling”, “Şcoli verzi” ( în limba română sau în limba engleză), engleză intensiv ( câte o clasă pe fiecare serie la ciclul gimnazial), “Patrimoniul UNESCO”.
După orele de curs, elevii pot alege să participle la cursuri ( din care unele gratuite) de:
- limba engleză,
- matematică interactivă
- dansuri sportive/ populare
- arte-pictură
- cor
- karate
- handbal
- tenis de camp
- hochei pe iarbă
- şah
- atletism
- cercetăşie

În şcoala noastră se desfăşoară Programul Şcoală după Şcoală, unde elevii din ciclul primar îşi fac temele şi participă la activităţi opţionale sub îndrumarea învăţătorilor.
Ce ne dorim? Copii fericiţi, dar şi pregătiţi să facă faţă provocărilor. Drumul nu este uşor şi nici scurt. Doar împreună- copii, părinţi şi dascăli- vom reuşi!
Noi, învăţătorii, vă deschidem uşa şi vă aşteptăm să întregim echipa!
Marţi, 6 martie, la Ziua porţilor deschise, între orele 12-17, este prima întâlnire…

https://youtu.be/zWsesGuA3kc

 

Publicat în Evenimente

 

 Nouă situri ce vor fi adăugate pe  lista de patrimoniul cultural european 


 

     Comisia Europeană a decis pe 1 martie să acorde Marca Patrimoniului european la 9 situri ce marchează sau simbolizează lupta pentru istoria, integrarea, idealurile și valorile europene.

     Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: “Uniunea Europeană este construită pe valori precum pace, libertate, toleranță și solidaritate. Acestea nu trebuie să fie considerate ca fiind un dat, trebuie să actionăm pentru a le păstra în fiecare zi. Toate siturile de pe lista de patrimoniul cultural european promovează aceste valori și ne amintesc de toți cei care au luptat să le instaureze și să le păstreze. Aștept cu nerăbdare să sărbătoresc cele nouă situri ce vor fi adăugate pe listă în timpul Anului european al patrimoniului cultural în 2018.

http://www.memorialsighet.ro/memorialul-sighet-pe-lista-patrimoniului-european/

 

Publicat în Evenimente
Page 1 of 2