Evenimente

Avizier

ACTELE NECESARE PENTRU DEPUNEREA DOSARELOR DE BURSE,sem II

07.Feb.19

   DOSARELE DE BURSĂ SE DEPUN IN PERIOADA 11-13.02.2019LA SECRETARIAT ÎN PROGRAMUL LUNI – 9.00 –...

Citește mai departe...

Avizier EN2019

Calendarul EN 2019- clasele II,IV,VI,VIII

09.Feb.19

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a - EN II: Scris - Limba română - 7 mai 2019Scris -...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Parteneriate

UNATC I.L. Caragiale

05.Oct.18

Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la...

Citește mai mult: UNATC I.L....

Scout Floarea de Colț

05.Oct.18

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de...

Citește mai mult: Scout Floarea...

In media

Aplicabilitatea educatiei alternative

Mulțumim București TV pentru oportunitatea de a povesti despre ceea ce ne place să facem la...

Citește mai mult: ...

Emisiunea "Jurnal pentru copii" - DigiTV: Un secol de istorie la Şcoala Ferdinand I

La 100 de ani de la Marea Unire, filozoful Mihai Șora și scriitoarea Ana Blandiana, au vorbit...

Citește mai mult: Emisiunea...

Premiul - Directorul anului pentru Inovatie

Vă facem cunoștință cu doamna director Violeta Dascălu de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București care este câștigătoarea premiului "Directorul Anului pentru Inovație" premiată în cadrul Edu Leaders Forum.

Interviuri / Reportaje

Miracolul de langa Gara Obor

Prof. Violeta Dascalu a transformat scoala de cartier, un loc fara sansa, cu multi elevi proveniti din medii defavorizate si abandon urias, intr-un autentic model de educatie in centrul caruia se afla nu programa, nu manualul, nici macar ambitiile parintelui, ci copilul, care trebuie sa se cunoasca si sa isi deschida aripile

Citeste mai mult

Sistemul permite foarte multe lucruri dacă vrei să le faci.

Poți să te plângi sau poți să faci. Dacă ești într-un loc și ți-ai asumat o funcție, depinde numai de tine ce faci acolo. Nu vine ministerul să facă curățenie, să îți schimbe un bec sau nu vine să îți spună să nu colaborezi cu o instituție publică sau cu o instituție privată

Citeste mai mult

Omul Sfințește locul - Interviu cu Violeta Dascălu

Școala Generală „Ferdinand I” din București pare un loc ireal pentru peisajul școlilor românești de stat. Clase moderne, metode inovative de predare, metode nonformale, multe activități extrașcolare: dans, teatru, grădinărit, debate, arte plastice, grădinărit, limbi străine, cercetășie, copii fericiți și profesori motivați

Citeste mai mult

Mici și mari împreună la... citit! Am împărtășit plini de emoții și entuziasm, idei despre cărțile preferate, am schimbat impresii, scriitori de seamă le-au citit copiilor, au glumit și au râs împreună, au citit și și-au făcut recomandări, toate, de Ziua Mondială a Cititului Împreună, vineri  1 februarie. Totul într-o atmosfera caldă, aromată cu un ceai bun!

Cititul ne face mai puternici, mai buni, mai curajoși!

"A trăi pentru a-ți povesti viața." (Gabriel Garcia Marquez) sau a trăi pentru a citi sau a citi pentru a putea trăi... şi lista derivatelor din provocatorul titlu ar putea continua la infinit.

      Există momente în viața unei şcoli în care tot ce se întâmplă devine efigie a unei stări, a unei infinite aspirații spre mai bine, spre mai frumos, spre profunzimea sufletului. Astăzi, când Ziua Cititului Împreună şi-a măsurat secundele cu ceasul inimilor de copii, noi toți am trăit la intensitatea gândurilor autorilor de vieți așternute pe hârtie, mii de clipe fără asemănare. Ne-am întâlnit cu scriitori de azi sau mai vechi, ai noştri sau ai altor culturi, cu minunea cuvântului aşternut cu condescendență şi delicată preocupare pentru receptorii - devoratori de idei, contexte şi întorsături de situații.

Am demonstrat astăzi că, oricât de mult am avea nevoie de serviciile nemăsurat de prompte ale tehnologiei de generație 5G, cărțile vor rămâne în inimile inițiaților în tehnici de comunicare prin atingerea... cuvântului.

          Cred că nicio generație nu-şi poate asuma, oricât de avansată ar fi, ignorarea cărților. Un viitor fără ele ar fi ca secolul următor despre care ştim că ori va fi religios, ori nu va fi deloc. Pentru că, de fapt, cartea este o religie. Şi ea cere sacrificii. Cei care nu i se dăruiesc vor ajunge la un moment dat, să simtă atingerea cărții, într-un fel sau altul: mai aspră, mai dulce, mai calmă sau mai precipitată. Acolo, în cărți, sălăşluieşte Măria Sa, Cuvântul - şi cine s-ar îndepărta de el, când El este Esența?

      Nu există voce mai blândă decât a cărții, nu există mângăiere mai lină decăt a cărții, nu există legătură mai strânsă şi mai durabilă decât a cărții... Căci toți suntem o CARTE. O carte cu file din argint de doruri, cu litere de chihlimbar de tristeți sau de încântări, cu rânduri de adieri de aripi de amintiri şi cu ascunse gânduri de smarald scufundate în adâncuri oferite doar celor aleşi: CITITORII.

        Şi cu toții am vrea să vă vedem pe voi, copiii, că ajungeți cititorii în stele din veacuri viitoare, căci stelele se găsesc uneori şi pe pământ, adică în CĂRȚI.

       Succes în călătoria voastră spre adâncuri de cuvânt, până la stele! Noi, profesorii voştri, vă vom călăuzi, căci şi noi am citit -  şi sigur sau, cel puțin o dată, tot am atins o stea, prin voi...

Le mulțumim și pe această cale onorabililor scriitori care au fost cu noi: scriitorul  Victor Gh. Stan- Președintele Filialei București pentru Literatura Copii și Tineret; poetul tangourilor, domnul Nicu Doftoreanu și poeta  Maria Petrescu- părinte. 

 

 

 

 

Pin It