Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mai mult decat vocatie – un dar

December 17, 2012 1998hits

 Vocces! Vocatie spre Succes!

Motto: "Când eram copil am avut un vis. Acum mi-l reamintesc. Visul meu devine realitate!"

Asa isi incepe marturisirea psiholog Liliana Hadji, pe site-ul sau, despre atelierul care l-a propus parintilor pentru copiii lor, la inceputul anului scolar. S-au inscris 4 grupe de elevi de la clasele a III-a si a IV-a. A luat si un ajutor, ca sa aiba spor: psiholog, Anca Raducan.
Programul a sprijinit descoperirea și valorificarea abilitatilor/darurilor cu care fiecare persoană este înzestrată. Talentele pot fi descoperite și împlinite la orice vârstă. Atelierul și-a propus să patrunda in lumea interioară, să exploreze împreună, sa/descopere visele de odinioară, abilitățile și talentele latente ale copiilor. Acestia au pus in practică strategii de dezvoltare și valorificare a potențialului latent, au devenit mai conștienti și mai responsabili față de abilitățile lor, au capatat încredere și au pus în lumină ceea ce ii face unici și speciali – talentul lor.h

Copiii au invatat sa se cunoasca, sa faca interviuri, sa faca un top al meseriilor de success, sa cunoasca valoarea banilor si sa costruiasca bugetele familiei, au vorbit despre pasiunile lor si ale parintilor, au invatat sa inteleaga cum pot fi sanatosi si au conceput o scrisoare in care au motivat prezenta lor la atelier si beneficiile pe care le are acesta.Ceea ce a fost, aparent o joaca, a devenit o bucurie pentru copiii care au venit la acest program. Ba, mai mult, parintii au fost in permanenta “obligati” sa ofere informatii despre pasiunile lor, meseriile lor si alte teme “de interes”. Acestea au contribuit la o mai buna si constanta cunoastere si comunicare cu proprii copii.
In prezent se deruleaza un program special de sarbatori, un atelier numit: "Cum sa organizezi o petrecere" in care copiii au ocazia sa gateasca briose, clatite si ciocolata raw. Astfel isi formeaza o abilitate unica si au un cadru in care isi pot exprima talentele culinare. Ciocolata Raw poate fi si un cadou minunat pentru cei dragi. Pe aceasta cale copiii sunt invitati sa devina creativi, sa se alimenteze sanatos, sa lucreze in echipa, sa isi manifeste initiativa, sa socializeze, sa se bucure intr-un mod constructiv. O alta tema abordata a fost confectionarea jucariilor sau piese pentru birou si ornamente de Craciun, recicland diverse obiecte (reviste, sticle de plastic, nasturi, felicitari vechi, ziare, cutii).
Multumim Liliana Hadji, multumim Anca Raducanu pentru devotamentul, profesionalismul si pasiunea pe care ati pus-o si ati creat-o copiilor nostril!
Va asteptam la “Targul de Craciun” din data de 18.12.2012, incepand cu ora 17.30 pentru a va aproviziona cu obiecte si dulciuri pentru sarbatori.
Comerciantii vor fi copii!

Director,
Prof. Violeta Dascalu

Lasă un comentariu