Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A cazut cortina !

November 19, 2012 680hits

 

In perioada 18 septembrie- 15 noiembrie, UNITER, avut ca partener, scoala nostra in proiectul “De la Bruegel la McCurry – o incursiune in imaginarul copiilor”. Astfel, timp de doua luni, 8 elevi din clasa a VI-a A au experimentat arta teatrala si fotografia suprapuse cu muzica. Doamna Director de Programe UNITER, Doina Lupu si domnul Gabriel Rauta, actor la Teatrul Nottara, au adus in viata copiiilor picturi celebre, i- au invatat pe copii sa descopere tainele unui tablou ca sa inteleaga arta vizuala. Impreuna au improvizat, au creat scenarii, incercand sa patrunda in povestile din tablouri. Au pornit calatoria, cu lucrarea “Jocuri de copii”- 1560- a lui Pieter Bruegel cel Batran, iar copiii, au jucat fiecare joc din tablou. Calatoria a continuat cu lucrarea “Copii cu capra in padure”- 1912 a lui August Macke, unde, scenariul povestii, a fost creat si jucat de copii.img 0175

Talentul si bucuria de a se exprima s-au simtit tot timpul reprezentatiei. “Actorii” si publicul au interactionat, moderati de cei doi magi, d-na Doina Lupu si d-l Gabriel Rauta. Publicul a rasplatit “artistii” cu raspunsuri corecte despre arta si multe aplauze.

Cortina a cazut peste un act! Vor continua, cu o trupa extinsa, pentru si alti copii si-au manifestat dorinta de a intra in joc.

Deci, gongul va bate pentru urmatorul act….

Director,
              Prof. Violeta Dascalu

Lasă un comentariu