Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ReCREATIA DE VARA - poveste de vacanta

September 4, 2012 1316hits

 

Pentru prima data, in sectorul 2 al capitalei, 50 de elevi, majoritatea proveniti din familii defavorizate din Scoala Gimnaziala Ferdinand I, au avut o vacanta speciala intitulata reCREATIA DE VARA. Voluntari de la cateva ONG-uri, au lucrat cu ei in ateliere non formale in Centrul de Resurse pentru Elevi si parinti din cadrul scolii.Astfel, in perioada iulie - august 2012, Asociația Culturală LAUREATH a participat ca partener strategic al Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” la un program-pilot prin care s-a urmărit, prin metode și mijloace ale educației non-formale, dezvoltarea personală a unor copiii defavorizați, provenind din familii de romi, din familii cu mulți copii sau fără posibilități financiare, în multe din aceste familii neexistând suportul necesar unei dezvoltări echilibrate.Totodată, a fost si prima invitație-provocare de implicare majoră în organizarea unui progam de amploare, asociația implicându-se activ în toate momentele importante de pe parcurs: pregătire si lansare, derulare ateliere si serbarea de final a programului.recreatia poveste1

           “Laureath” s-a înscris inițial în acest program cu o serie de trei ateliere: pictură, dans (salsa și bachata) și origami, la care s-au adăugat ulterior alte trei ateliere unice pentru același segment de copii: teatru și dans contemporan, decoruri de poveste și gătit sănătos.

Prin atelierele desfășurate, voluntarii și colaboratorii “Laureath” au urmărit identificarea și stimularea prin joc a dezvoltării personale și formarea unui set de valori, atitudini și aptitudini ale copiilor precum: combaterea timidității și creșterea încrederii în sine și în ceilalți; stimularea creativității și dezvoltarea abilităților manuale; creșterea capacității de concentrare și de comunicare a copiilor; sporirea respectului și a responsabilității față de muncă, de oameni, de mediu și de societate în ansamblul ei.    

Din partea Asociatiei LAUREATH s-au implicat în organizarea și derulararea atelierelor în cadrul programului-pilot: Laura - Mariana Thedorescu (Presedinte Laureath și manager de proiect), Simona Popescu (voluntar atelier de dans și de pictură), Ana Bodnaras (voluntar atelier de origami), Antonia Teisanu (voluntar atelier de teatru și dans contemporan), Andreea Puiu și Ioana Carac (colaboratori atelier de creat decoruri de poveste) și Andreea Craciun (colaborator și partener în cadrul atelierului de gătit sănătos).

Atelierele “Laureath” din cadrul școlii de vară au avut ca sponsor principal pe SC VISUAL EXPERT SRL, iar ca parteneri pe ANDELI DESIGN și ANDIE’S VEGGIES.

recreatia povesteAu mai participat Asociatia Romano-Franceza de Psihoterapie si PsihanalizaAndréGreen” cu atelierul “Cercetasii de vis” , coordonat de doamna Florentina Grecu, precum si Asociatia “Tineri de succes” cu atelierul “Construeste-ti succesul” coordonat de domnul Cristian Cuciureanu si Asociatia “Arta nu Musca”, coordonat de doamna Loredana Munteanu.

Serbarea organizata a fost o exemplificare a ceea ce au invatat copii, care au expus obiecte realizate de ei si au dansat in fata spectatoilor- parinti si invitati.

Fotografiile sunt o dovada vie a celor spuse!

Va oferim si cateva impresii de la copii:

“Ma bucur ca pe perioada vacantei de vara in scoala noastra s-au pregatit cursuri gratuite de dans si nu numai, la care am avut posibilitatea sa ajung si eu. Multumesc doamnei instructor de dans pentru rabdarea de care a dat dovada si imi doresc sa invat si alte stiluri de dans”.

“Imi place origami pentru ca nu te plictisesti si este mereu distractiv”;

“Mi-as dori ca in fiecare zi sa fie asa distractiv ca azi.”;

“Mie mi-a placut foarte mult aceasta vacanta pentru ca ati venit voi si mi-ati luminat vacanta si va asteptam in fiecare vacanta de vara. Multumim mult ca ne-ai distrat toata vacanta! Va iubesc mult! Iubim LAUREATH!

     Si de la parinti:

    “Mi-a placut organizarea atelierelor, daruirea cadrelor didactice, buna-dispozitie a copiilor, indiferent de varsta. M-as bucura ca aceste cursuri sa continue in anul viitor.”;

   “Copiii si-au pus in valoare calitatile petrecand timp alaturi de persoane speciale.”

   “Prin copii ne-am vazut realizate visele noastre. Au avut de invatat lucruri benefice pentru ei. Au comunicat cu alti copii de varsta lor.”


Ne grabim! Curand, va suna clopotelul....

Director,
Prof. Violeta Dascalu

Lasă un comentariu