Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ReCREATIA s-a terminat. Suna clopotelul!

August 29, 2012 730hits

 

Asociația Culturală LAUREATH va participa la serbarea finala a programului-pilot “Re-CREAȚIA DE VARĂ”, la Centrul de Resurse pentru Elevi și Părinți, din cadrul Școlii cu clasele I – VIII nr. 64 “Ferdinand I”, din București, în data de 30 august 2012, ora 19.00.

În perioada iulie - august 2012, Asociația Culturală LAUREATH a participat ca partener strategic al Școlii cu clasele I – VIII nr. 64 “Ferdinand I” la un program-pilot prin care s-a urmărit, prin metode și mijloace ale educației non-formale, dezvoltarea personală a unor copiii defavorizați, provenind din familii de romi, din familii cu mulți copii sau fără posibilități financiare, în multe din aceste familii neexistând suportul necesar unei dezvoltări echilibrate.Totodată, a fost si prima invitație-provocare de implicare majoră în organizarea unui progam de amploare, asociația implicându-se activ în toate momentele importante de pe parcurs: pregătire si lansare, derulare ateliere si serbarea de final a programului.
recreatia over

           LAUREATH s-a înscris inițial în acest program cu o serie de trei ateliere destinate copiilor din clasele I – VIII, și anume: pictură, dans (salsa și bachata) și origami, la care s-au adăugat ulterior alte trei ateliere unice pentru același segment de copii: teatru și dans contemporan, decoruri de poveste și gătit sănătos, ajungând până la final la peste cincizeci de beneficiari unici.

Prin atelierele desfășurate, voluntarii și colaboratorii LAUREATH au urmărit identificarea și stimularea prin joc a dezvoltării personale și formarea unui set de valori, atitudini și aptitudini ale copiilor precum: combaterea timidității și creșterea încrederii în sine și în ceilalți; stimularea creativității și dezvoltarea abilităților manuale; creșterea capacității de concentrare și de comunicare a copiilor; sporirea respectului și a responsabilității față de muncă, de oameni, de mediu și de societate în ansamblul ei.    

Din partea LAUREATH s-au implicat în organizarea și derulararea atelierelor în cadrul programului-pilot: Laura - Mariana THEODORESCU (Prețedinte LAUREATH și manager de proiect), Simona POPESCU (voluntar atelier de dans și de pictură), Ana BODNĂRAȘ (voluntar atelier de origami), Antonia TEIȘANU (voluntar atelier de teatru și dans contemporan), Andreea PUIU și Ioana CÂRÂC (colaboratori atelier de creat decoruri de poveste) și Andreea CRĂCIUN (colaborator și partener în cadrul atelierului de gătit sănătos).

Atelierele LAUREATH din cadrul școlii de vară au avut ca sponsor principal pe SC VISUAL EXPERT SRL, iar ca parteneri pe ANDELI DESIGN și ANDIE’S VEGGIES.

Au mai participat Asociatia Romano-Franceza de Psihoterapie si PsihanalizaAndréGreen” cu atelierul “Cercetasii de vis” coordonat de doamna FLORENTINA GRECU, precum si Asociatia “Tineri de succes” cu atelierul “Construeste-ti succesul” coordonat de domnul CRISTIAN CUCIUREANU.

 Director,
               Prof. Violeta Dascalu

Lasă un comentariu