Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mergem spre spațiul cosmic

October 9, 2017 431hits

       Astăzi, 9 octombrie 2017, începem pilotarea celui mai dorit, visat și așteptat proiect - MakEY. 12 elevi, cu vârste cuprinse între 6-7 ani ( din clasele Pregătitoare și clasele I), vor explora și descoperi spațiul cosmic. Ei vor ajuta o specie de extratereștri să-și dezvolte un program spațial în jocul Kerbal Edu. Vor lucra cu roboți modulari, cu Cublets, vor crea obiecte tridimensionale cu 3Doodler. În această aventură, vor fi facilitați de voluntarii Asociației Hatch Atelier.

        Scopul proiectului este să afle în ce fel activitatea copiilor mici (sub 8 ani) într-un makerspace poate să le dezvolte acestora cunoașterea și competențele digitale și creativitatea . Un makerspace este un atelier în care adulții sau copiii pot să creeze diverse lucruri, cum ar fi obiecte/ jucării care conțin elemente electronice, obiecte create prin imprimare 3D etc.

       Proiectul se desfășoară în perioada 2017-2019, dar participarea elevilor la proiect va avea loc între 09 octombrie-20 octombrie 2017 (6 ateliere) și 04 decembrie – 15 decembrie (6 ateliere), perioadă în care vom desfășura o serie de 12 ateliere în școala în care învață copiii. Durata unui atelier va fi în jur de 3 ore (cu pauze intermediare). Vor avea loc 3 astfel de ateliere pe săptămână (luni, miercuri și vineri), timp de 4 săptămâni. Atelierele vor incepe la ora 13:00 și se vor termina in jurul orei 16:00.

cosmos

      Această aventură experențială este partea unui proiect internațional din care fac parte următoarele țări: UK, România, Danemarca, Germania, Norvegia, Finlanda, SUA, Canada, Columbia, Australia. Din România participă la proiect Institutul Român de Sociologie și Asociația Hastch Atelier.

     Le multțumim cu toată recunoștința că au ales să fim parte a acestei aventuri.

Director,

Violeta Dascălu

Lasă un comentariu