Despre viață, putere și iubire. Semnat: un copil de 10 ani
Eu m-am întrebat mereu ce înseamnă viața, ce înseamnă puterea, dar mai ales ce înseamnă iubirea. Eu am aflat micuțe părți din aceste cuvinte doar că puțin înseamnă și mult. Așa că m-am decis să vă spun ce înseamnă aceste cuvinte: viața înseamnă o nouă plantă sau un nou corp ceresc, sau chiar mai bine o ființă umană. Noi învățăm astea cu greu, adică ce înseamnă un corp ceresc sau o ființă. Ce vreau să spun este că viața e peste tot și noi trebuie să o protejăm și să o respectăm, așa cum noi ne respectăm familiile.
Puterea este în toți oamenii, doar că oamenii cred că puterea este pumnul și înjuratul. Ei fac așa pentru că nu și-au găsit puterea, ei nu știu cum să o folosească așa că cei care nu știu ce înseamnă puterea să citească mai departe. Puterea înseamnă o vorbă sau un gând, adică vorba este cea mai ușoară dar și cea mai dificilă sursă de putere. Este greu sa îți iei putere din vorbe dar ți-o iei repede când afli ce a pățit omul respectiv, căci dacă vorbesti cu el îl calmezi. Poți să ai puterea de la un gând, adică în caz că cineva te supără sau îți spune o înjuratură cum ar fi că "ești prost sau ceva de genul ăsta", poți să folosești puterea ca să te gândești să îi spui că nu e frumos ce a spus sau să te calmezi gândindu-te la altceva.
Și acum iubirea. Ea te ajută când ești trist, cum ar fi un pupic de la mama sau o îmbrățișare a unui tată. Iubirea înseamnă: animăluțe, frați, surori, părinți, unchi, bunici dar și prieteni. Ei ne dau iubire și informații pe care nimeni nu le știe și noi îi răsplătim tot cu iubire și informații.
Eu am terminat de povestit, daca v-a plăcut dați un like sau un comentariu.
Scris de: BULGARU ALBERTO
Un copil de 10 ani.
Credeți-mă!
Câștigătorii Festivalului de creație și interpretare a poeziei IANUS 2017
CREAȚIE - Primar
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - ROSCAN ANA – MARIA, Clubul Copiilor Sector 1, coordonator Magdalena Băcescu
PREMIUL I - DANCIU MIRCEA, Clubul Copiilor Sector 1, coordonator Magdalena Băcescu
PREMIUL II CHELU EVA, Școala Gimnazială Sfântul Andrei, Tudoroiu Luminița
PREMIUL III DANCIU HORIA, Clubul Copiilor Sector 1, coordonator Magdalena Băcescu
MENȚIUNE CONSTANTINESCU RUXANDRA, Scoala Gimnaziala Sfantul Andrei, Aldea Roxana
CREAȚIE Gimnaziu
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - ROSU SARA, Colegiul National Victor Babes, coordonator Kirsteuer Rodica
PREMIUL I - LEONTE DARIA, Școala Gimnaziala 39, coordonator Stancu Tania
PREMIUL II – CROITOR AURELIA MARIA, Scoala Gimnaziala Ferdinand I , coordonator MIRELA MIHALA
PREMIUL III – LIPCIUC IOANA – THEODORA, Clubul Copiilor Sector 1, coordonator Magda Bacescu
MENȚIUNE – ARON ELISA, Colegiul Național Victor Babeș, coordonator Popescu Gina
INTERPRETARE – primar
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – TRUPA SCOLII GIMNAZIALE ADRIAN PAUNESCU, coordonator STAICU GEANINA
PREMIUL I – DRAGAN ȘTEFANIA, Cubul Copiilor Sector 6, Sinca Mariana
PREMIUL II- TULIN ANASTASIA, Scoala gimnazială 179, Săvescu Daniela
PREMIUL III – FLOREA LUCIANA CĂTĂLINA, Clubul Copiilor Sector 1, Magdalena Băcescu
MENȚIUNE – ALBU TANIA, Clubul Copiilor sector 6, Sinca Mariana
INTERPRETARE – Gimnaziu
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – LICE VALENTIN, LICE CRISTIAN, Scoala Gimnazială Specială pentru deficiențe de auz „Sfânta Maria”, coordonator Cristina Gîrniceanu.
PREMIUL I – AMZA IOANA, Scoala Gimnazială Liviu Rebreanu, coordonator Ernraih Magda
PREMIUL II – AVRAM MARIA DENISA – Clubul Copiilor Sector 1, coordonator Magdalena Băcescu
PREMIUL III - ALEXANDRU MOCANU, Liceul Teoretic Dante Alighieri, coordonatori Ovidiu Cuncea și Claudia Machedon
MENȚIUNE - Geamanu Eric, scoala speciala nr 1 , coordonator Borcea Svetlana
Harta senzorială a Bucureștiului



Steam Deks - un proiect inovativ
Proiectul internațional ”Steam Decks” își propune să construiască o punte între pedagogia tradițională și cea modernă folosind atributele forte ale acestor două viziuni educaționale.
Pedagogia clasică se bazează pe cunoaștere declarativă( Ce?), explicații și memorare, în timp ce pedagogia modernă urmărește cunoașterea procedural (cum?), proiectele, cercetarea și învațarea prin experiență. Cunoașterea declarativă ar trebui să fie contextualizată și dezvoltată în mod creativ și distractiv; ar trebui adaptată la propriile noastre interese.
Pentru a răspunde acestei provocări, Steam Decks recurge la metoda jocului virtual – gamification – aplicat la diverse comunități de învățare – clasa, școala, familia – într-un context prietenos pentru elevii generației ”digitale”.
Concret, copiii vor utiliza carduri cu informații din diferite domenii, învățând prin comparare numerică și prin îmbinarea imaginilor cu date precise. De asemenea, vor avea posibilitatea de a participa la dezvoltarea jocului prin crearea de carduri în domeniile preferate.
Prima întâlnire a avut loc la Paris în 2-3 februarie, ocazie cu care s-au trasat direcțiile de dezvoltare, s-au prezentat termene, platforma de lucru, bugetele, am ales domeniile de construcție a cardurilor și am pilotat documentarea temei noastre,Transporturile.
Partenerii acestui proiect internațional sunt: Universitatea Deusto, Bilbao, Spania - coordonator; Fundation Educativa ACI Escaves SC – Fatima, Bilbao, Spania; Duchess, Franța; Forderverein des Gymnasium Babelsberg e. V, Potsdam, Germania; Școala Gimnazială Ferdinand I, București, România.