Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

În 3-4 noiembrie au avut loc, la Cluj, proiectul „Școli conectate la comunitate” și Conferința ,,Arhitecții Educației”. Scopul acestor întâlniri fiind acela de a reuni experți din domeniul educațional de la nivel internațional și local .

De la școala ,,Ferdinand I” au participat d-na director Violeta Dascălu și dna prof. Crina Niță care au fost alături de oameni pasionați de învățare, preocupați de educație și deschiși să împărtășească diferite idei și metode ce au ca scop educația elevilor.

Suntem onorați că putem participa în procesul de schimbare a educației din România.

thumbnail

thumbnail1

thumbnail2

thumbnail4

Publicat în Evenimente

 

Luna noiembrie aduce în București șase reprezentații ale spectacolului „CINE SUNT EU”. Aceste manifestări artistice sunt realizate în cadrul proiectului Cartierul de Dans, produs de Asociația Secția de Coregrafie și finanțat în cadrul programului cultural București Oraș Participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB.

Spectacolul “CINE SUNT EU” este rezultatul mai multor ateliere de dans contemporan, muzică, teatru și canto de care 11 elevi ai Școlii Ferdinand I din București au beneficiat în perioada 25 septembrie -3 noiembrie 2017 sub îndrumarea unei echipe de artiști coordonatori: coregrafii Daniela Sima, Raluca Popa, Florin Munteanu, actrița Irina Bucescu și profesoara de canto Alexa Niculae. Este un spectacol cu și despre copii, cu și despre căutarea identitătii, cu și despre drumul inițiatic pe care fiecare dintre noi, indiferent de varstă, îl parcurge către sine insăsi. Sunteți invitați să urmăriți o poveste despre iubire, familie, prietenie, dezacordul dintre propriul eu și ceilalți, depăsirea anumitor blocaje, prin curaj și sprijinul celor din jur.

Ioana Macarie, cea care semnează regia coregrafică a acestui spectacol, a creat un liant între momentele rezultate în timpul atelierelor, reușind să monteze în cadrul unui spațiu scenic ce se transformă în spațiul mental al performerului, o manifestare artistică originală care unește vocile acestor copii, atrăgand atenția asupra importanței unei familii armonioase în dezvoltarea sătoasă a copiilor.

CINE SUNT EU” spectacolul de teatru-dans pentru copii și adulți

Data: miercuri 08.11, vineri 10.11 și luni 13.11, orele 16.00 și 18.00

Locul de desfășurare: Școala Ferdinand I , București

Cu: Alex Marian Ivan, Ana Maria Harbor, Lavinia Doncilă, Gabriela Roxana Barbur, Larisa Lăbus, Jesica Iancu, Ștefania Paraschivei, Daria Morariu, Nedelea Angelica, Ovidiu Sârbu, Carmen-Maria Soare

Regie: Ioana Macarie II Coregrafie: Daniela Sima, Raluca Popa, Florin Munteanu II Actorie: Irina Bucescu II Canto: Alexa Niculae II Costume: Irina Cangeopol II Sound design: Temple Invisible

Durata: 30-35 minute Intrarea este liberă!

______ Cine sunt_eu_200


Publicat în Activitati

 

      În 3-4 noiembrie a avut loc, la Biblioteca Națională a României, Conferința Națională a ,,Comunității Educație pentru Științe,,. Scopul acestei conferințe a fost acela de a reuni experți din domeniul educațional de la nivel internațional și local, reprezentanți ai institutelor de cercetare, ai școlilor și universităților, factori de decizie la nivel de politici educaționale, industrie, ONG-uri, companii care au prezentat, discutat și experimentat abordări inovative ale STEM, precum și tendințele de dezvoltare și provocările cu care se confruntă diverși actori interesați de dezvoltarea Comunității Educație pentru Științe.
      Conferința a cuprins intervențiile unor vorbitori- cheie, mese rotunde, un panel de experți și mai mult de 20 de ateliere practice. Școala noastră a fost invitată să participe la una din mesele rotunde și la panelul de experți și a fost reprezentată cu succes de doamna învățătoare Simona Spirescu.
      23231212 1987952784752643_3423618601328236430_n

     Suntem onorați că putem fi un exemplu pentru comunitate împărtășind și altora câteva dintre multele activități pe care le desfășurăm în cadrul Proiectelor din școala noastră. Le-am arătat tuturor că TOTUL ESTE POSIBIL dacă există- deschidere, dorință, disponibilitate și dragoste pentru tot ceea ce înseamnă educație.

23172482 1987952841419304_7721551745189596050_n23167628 1987952868085968_4911521951312051878_n

Publicat în Evenimente