Evenimente

Avizier

ACTELE NECESARE PENTRU DEPUNEREA DOSARELOR DE BURSE,sem II

07.Feb.19

   DOSARELE DE BURSĂ SE DEPUN IN PERIOADA 11-13.02.2019LA SECRETARIAT ÎN PROGRAMUL LUNI – 9.00 –...

Citește mai departe...

Avizier EN2019

Calendarul EN 2019- clasele II,IV,VI,VIII

09.Feb.19

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a - EN II: Scris - Limba română - 7 mai 2019Scris -...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Parteneriate

UNATC I.L. Caragiale

05.Oct.18

Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la...

Citește mai mult: UNATC I.L....

Scout Floarea de Colț

05.Oct.18

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de...

Citește mai mult: Scout Floarea...

In media

Aplicabilitatea educatiei alternative

Mulțumim București TV pentru oportunitatea de a povesti despre ceea ce ne place să facem la...

Citește mai mult: ...

Emisiunea "Jurnal pentru copii" - DigiTV: Un secol de istorie la Şcoala Ferdinand I

La 100 de ani de la Marea Unire, filozoful Mihai Șora și scriitoarea Ana Blandiana, au vorbit...

Citește mai mult: Emisiunea...

Premiul - Directorul anului pentru Inovatie

Vă facem cunoștință cu doamna director Violeta Dascălu de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București care este câștigătoarea premiului "Directorul Anului pentru Inovație" premiată în cadrul Edu Leaders Forum.

Interviuri / Reportaje

Miracolul de langa Gara Obor

Prof. Violeta Dascalu a transformat scoala de cartier, un loc fara sansa, cu multi elevi proveniti din medii defavorizate si abandon urias, intr-un autentic model de educatie in centrul caruia se afla nu programa, nu manualul, nici macar ambitiile parintelui, ci copilul, care trebuie sa se cunoasca si sa isi deschida aripile

Citeste mai mult

Sistemul permite foarte multe lucruri dacă vrei să le faci.

Poți să te plângi sau poți să faci. Dacă ești într-un loc și ți-ai asumat o funcție, depinde numai de tine ce faci acolo. Nu vine ministerul să facă curățenie, să îți schimbe un bec sau nu vine să îți spună să nu colaborezi cu o instituție publică sau cu o instituție privată

Citeste mai mult

Omul Sfințește locul - Interviu cu Violeta Dascălu

Școala Generală „Ferdinand I” din București pare un loc ireal pentru peisajul școlilor românești de stat. Clase moderne, metode inovative de predare, metode nonformale, multe activități extrașcolare: dans, teatru, grădinărit, debate, arte plastice, grădinărit, limbi străine, cercetășie, copii fericiți și profesori motivați

Citeste mai mult

Instituţia noastră, derulează un Proiect Erasmus+ STEAM DEKS- learning steam through online platform, social learning and content co-creation – proiect ce se va finaliza la 31 august, în urma căruia elevi, profesori, părinți, au creat carduri de învățare. Pe platforma, www.steamdeks.es, împreună am învățat!

De asemenea, suntem în Proiectul INSCHOOL - (Inclusive Schools: Making A Difference for Roma Children) – finanţat de Consiliul Europei cu sprijinul Uniunii Europene în Rep. Cehă, Ungaria, România, Slovacia și Marea Britanie – Școala “Ferdinand I” este școală suport- anul 2018, debutăm prin alocarea unui grant care va intra în derulare începând cu luna octombrie.

Parteneriatul cu VIA University College din Arhus, Danemarca, ne onorează și ne ajută, în același timp, să adăugăm alte metode de învățare, dar și un management performant. 3 cadre didactice au vizitat instituții educaționale din această țară, studenți danezi au facut practică pedagogică la noi în școală, iar traineri din Danemarca, au susținut în luna iunie, un workshop experențial, în urma căruia a rezultat o radiografie a școlii. Este primul pas pentru construirea unui proiect pe 2-3 ani de dezvoltare instituțională.

Parteneriate pe care școala le-a avut/le are cu ONG-uri, instituții, alți parteneri reprezentanți ai comunității locale (sector sau municipiu): UNATC I.L. Caragiale – acest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la această academie în Clubul de teatru. De asemenea, tehnici și exerciții din practica teatrală sunt utilizate, de profesorii noștri în activitățile formale și nonformale. Cadre didactice de la UNATC evaluează elevii la Festivalul de teatru Ferdinand I și la Festivalul de creație și interpretare a poeziei IANUS, amândouă inițiate și organizate de instituția noastră, cu Societatea Națională de Cruce Roșie – organizăm și găzduim Concursul Sanitarii pricepuți, în parteneriat cu această instituție; Institutul de Științele Educației – participă în calitate de partener CCD, cu experți la cursuri de formare pentru cadrele didactice;Federația Română de Arte Marțiale organizează cu elevii noștri antrenamente de arte marțiale prin voluntariat, contribuind la formarea unor caractere armonioase; UNICEF România - în calitate de partener, a realizat un film de promovare a școlii cu o echipă de filmare profesionistă, costurile fiind suportate de acest partener. Pentru vizionare, accesaţi https://www.youtube.com/watch?v=nvAp0eKHJvM

În Programul Şcoală după şcoală, Fundația Inocenți, oferă educație complementară, de remediere și dezvoltare personală, inclusiv un supliment alimentar zilnic, pentru 15 elevi proveniți din familii dezavantajate economic și educațional.

Fundația Noi Orizonturi, în cadrul Proiectului Școli conectate la comunitate, a contribuit la dezvoltarea și întărirea legăturilor cu comunitatea, dar a oferit și un grant, plus cursuri de formare pentru echipa de proiect; A.R.D.O.R – a oferit cursuri de formare pentru o săptămâna în vacanța de vară a anului 2017 pentru un profesor, iar după această experiență, a luat ființă Clubul de Debate al școlii; Asociația ABC- ul Nutriției – a realizat ore de nutriție la elevii de gimnaziu, dar și cursuri de educație sexuală pentru elevii claselor a IVa și a VII-a; Asociația Română Antidrog- realizează întâlniri pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor; Asociația Global Dignity- realizează întâlniri periodice pe teme de valori ale demnității umane;

Asociația SolMentis – realizează întâlniri cu elevii care au defieciențe de atenție sau ADHD sau lucrează pentru exersarea atenției; Asociația Club Sportiv Vulturii București are antrenamente la handbal cu 30 de elevi; Asociația EDUSFERA – a intermediat realizarea unui parteneriat privat al unui sponsor, care a plătit cursuri de formare profesională pentru profesori; Asociația Agora- tinerilor – oferă cursuri de percuție pentru elevi; Asociația Red Panda – a realizat întălniri cu elevii din ciclul primar pentru a promova grija față de animalele de companie, dzvoltând empatia compasiunea; Asociația Teach for Romania – colaborează pentru monitorizarea cadrelor didactice din asociație, invită profesori din școală la cursuri de formare realizate cu experți în educație; Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de natură și semeni, bunătății față de semenii noștri, dăruirii și implicării.Toate parteneriatele sunt realizate fără costuri pentru elevii sau angajații școlii.

       Comunitatea noastră devine mai puternică și conștientă de rolul ei în societate, realizând evenimente cu impact cum ar fi Sărbătoarea Toamnei, Târgul de Crăciun (devenite tradiții). 100 de ani de istorie, dedicat Centenarului Marii Uniri, serbări în care elevii își probează calitățile artistice sau întreceri sportive, elevii fiind puternic implicați.

       Pe pagina de internet a școlii și pe Facebook, postăm constant evenimentele și realizările noastre. Urmăriți-ne!

http://www.scoalaferdinand.com/

https://www.facebook.com/scoalaferdinand1/?rf=234323586618461

Pin It