Școala Gimnazială Ferdinand I a realizat la Școala Gimnazială nr 25 un eveniment cu cadrele didactice în cadrul proiectului Erasmus+ COMPUS: THE COMPUTER IS US, CU INDICATIVUL 2018-1-ESO1-KA201-050415. În cadrul evenimentului, s-a făcut o scurtă informare despre proiect, apoi s-au prezentat cele două jocuri dezvoltate în cadrul acestuia și au  avut loc sesiuni de joc individual.

Coordonatorul proiectului este UNIVERSIDAD DE DEUSTO, din Bilbao, iar partenerii sunt: AGR Priority – Madrid, Fundation Educativa Fatima – Bilbao, OEIiZK – Varșovia,  Scoala Gimnazială Ferdinand I – București. 

COMPUS este o colecție de jocuri de societate bazate pe dezvoltarea gândirii computaționale prin intermediul matematicii, logicii și abilităților pentru secolul XXI.

Cele două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului sunt:

MOON: 1110011

Moon este un joc pentru 1- 4 jucători, în care controlați computerul Modulului lunar Eagle în timpul primei aselenizări. Cu doar 3 minute înainte de aselenizare (a lua contact cu suprafața Lunii), computerul navei a eșuat! Cu toate acestea, un design bun realizat de inginerii software ai echipei conduse de Margaret Hamilton a împiedicat un eșec imens. Va trebui să imitați acele rutine software inteligente și să ajutați astronauții să aterizeze nava în siguranță! Jucând acest joc veți învăța să numărați în binar, să efectuați operații logice și matematice și să reparați defecțiunile tehnice care vor apărea în timpul misiunii.

Acest joc are și versiune online: https://moon.deusto.es/  

 

Archers of Nand – Arcașii din Nand

ARCAȘII DIN  NAND  este un joc care te va învăța principiile de bază ale bazelor de date. (VALEA NANDULUI reprezintă o mică TABELĂ din baza de date, din care poți SELECTA teritoriile ca să poți ataca orcii). Valea Nandului e invadată de hoardele sălbatice de orci. În timp ce războinicii locali pierd lupta corp la corp, arcașii din valea Nand profită de poziționarea pe culmile munților pentru a nimici trupele inamice. În acest joc, trebuie să protejezi valea prin coordonarea războinicilor și arcașilor din Nand înainte ca orcii să distrugă ținutul.

În următoarea perioadă urmează să apară varianta finală a Ghidului de bune practici, care conține modele de activități ce implică utilizarea elementelor celor două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului. Aceste activități vor ajuta atât elevii, prin faptul că își vor dezvolta gândirea logico - matematică, cât și profesorii prin utilizarea acestora în predarea noțiunilor abstracte.

 

Pin It