O poveste de succes începe întotdeauna cu oameni dedicați întru totul unui anumit țel. O poveste de succes, în opinia mea, începe cu oameni care își fac un țel din a transforma în mai bine comunitatea din care fac parte.

În contextul incertitudinii actuale, acele persoane care au ales să își sacrifice din timpul personal pentru a aduce beneficii comunității, fără a fi stimulați de câștiguri de ordin material, ei... aceia sunt oamenii care merită laurii gloriei!

Scurta poveste ce urmează prezintă reușita unei comunități unite de un țel comun, acela de a oferi educație de caliatate elevilor Școlii Gimnaziale Ferdinand I din Sectorul 2. În cazul de față însă, eforturile echipei de la Ferdinand nu ar fi fost însă încununate cu succes fără ajutorul considerabil al echipei de părinți din Asociația Creștem Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București.

Deși mobilizarea pentru înlesnirea lecțiilor online a fost cu adevarat exemplară, frământările acelor elevi conștiincioși care întâmpinau dificultăți din cauza lipsei unui dispozitiv sau a conexiunii la internet, nu puteau trece neobservate. Unii diriginți și învățători au încărcat cartele Prepay de la distanță pentru ca elevii să aibă acces la internet. Administrația școlii a solicitat sponsorizări pe la toate companiile și instituțiile la care s-a putut gândi. Părinții au împrumutat telefoane de pe la diverse rude sau prieteni. Așadar, chiar se poate vorbi de un efort colectiv în vederea asigurării dreptului elementar la educație!

Cea mai bună veste vine însă din partea Asociației Creștem Fericiți, care anunță cu bucurie că a reușit să obțină computere - și chiar unele performante - pentru elevii care aveau atâta nevoie de acestea. Astfel, mare a fost fericirea unei eleve model de la clasa 5-a care depindea de telefonul mătușii pentru a putea participa la orele online, când a primit, chiar de ziua ei, frumoasa veste că va intra gratuit în posesia unui calculator! O astfel de izbândă umple de recunoștință pe toți membrii comunității oferind, totodată, speranță pentru un viitor mai însorit!

Felicitări și mulțumiri sincere echipei de la Ferdinand, în frunte cu Asociația Creștem Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București și în special, domnilor Valentin Ilie și Emil Ștefănescu, cât și Poliției Locale a Sectorului 2, prin aportul doamnei Maria Petrescu, fără de care acest minunat demers nu s-ar fi putut concretiza!

1
2
3
4
Previous Next Play Pause
1 2 3 4
Pin It