Ce conteaza pentru noi ?

STAREA DE BINE

Starea de bine a elevilor începe cu un mediu educațional cald, primitor, motivant! În școala noastră ne dorim ca elevii să se simtă valorizați, acceptați, încurajați și sprijiniți pentru a se dezvolta armonios!

O EDUCATIE DE CALITATE

Educația de calitate se realizează în echipă: profesori-elevi-părinți! Cu toții suntem responsabili pentru a avea un proces educațional de succes! Corpul profesoral al școlii noastre este foarte bine pregătit și dedicat activității de formare a elevilor, contribuind la progresul școlar înregistrat de aceștia în fiecare etapă de dezvoltare.

SIGURANTA

Siguranța elevilor este o preocupare permanentă! Școala este supravegheată audio-video cu echipamente performante, iar firma de pază asigură accesul securizat în incinta curții. În pauze elevii sunt supravegheați de personalul școlii. Avem dezvoltate parteneriate cu Secția Nr. 7 de Poliție, Primăria Sector 2, ISMB, Protecția Copilului, Fundația Inocenți, UNICEF, Salvați Copiii și alte instituții publice care ne sprijină în demersul nostru pentru a asigura un climat sănătos și sigur de educație.

Pentru fiecare există o cale spre succes

PDI (Planul de dezvoltare instituțională)

Evenimente

Anunturi

Ceea ce nu putem face singuri reușim împreună!

02.Mai.22

Comunitate dragă, precum primăvara îmbracă natura în culoare, ne dorim și noi să transformăm curtea școlii într-un colț de rai! Vă invităm să ne fiți alături în data de 7 mai, de la ora 10.00,...

Citește mai departe...

Sprijin educațional guvernamental sub forma de tichete valorice

02.Mai.22

Dragi părinți, Vă informăm că se oferă sprijin educațional guvernamental pentru categoriile de elevi cei mai defavorizați, prin acordarea unui tichet de 500 de lei/an în scopul achiziționării de...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Violeta Dascalu - Directorul Anului 2018 pentru Inovatie

 In comunitatea sa, Violeta Dascalu se confrunta cu situatii care nu sunt deloc usor de gestionat. A reusit insa sa creeze experiente minunate pentru elevi in scoala. A redus abandonul scolar de la 6,5 in anul 2013 la 1,7 in anul 2018, introducand o noua metoda de invatare - a mobilizat profesorii si elevii in asa fel incat sa aiba lectii de invatare in natura.

Citește mai mult: Violeta...

Școala Gimnazială Ferdinand I a realizat la Școala Gimnazială nr 25 un eveniment cu cadrele didactice în cadrul proiectului Erasmus+ COMPUS: THE COMPUTER IS US, CU INDICATIVUL 2018-1-ESO1-KA201-050415. În cadrul evenimentului, s-a făcut o scurtă informare despre proiect, apoi s-au prezentat cele două jocuri dezvoltate în cadrul acestuia și au  avut loc sesiuni de joc individual.

Coordonatorul proiectului este UNIVERSIDAD DE DEUSTO, din Bilbao, iar partenerii sunt: AGR Priority – Madrid, Fundation Educativa Fatima – Bilbao, OEIiZK – Varșovia,  Scoala Gimnazială Ferdinand I – București. 

COMPUS este o colecție de jocuri de societate bazate pe dezvoltarea gândirii computaționale prin intermediul matematicii, logicii și abilităților pentru secolul XXI.

Cele două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului sunt:

MOON: 1110011

Moon este un joc pentru 1- 4 jucători, în care controlați computerul Modulului lunar Eagle în timpul primei aselenizări. Cu doar 3 minute înainte de aselenizare (a lua contact cu suprafața Lunii), computerul navei a eșuat! Cu toate acestea, un design bun realizat de inginerii software ai echipei conduse de Margaret Hamilton a împiedicat un eșec imens. Va trebui să imitați acele rutine software inteligente și să ajutați astronauții să aterizeze nava în siguranță! Jucând acest joc veți învăța să numărați în binar, să efectuați operații logice și matematice și să reparați defecțiunile tehnice care vor apărea în timpul misiunii.

Acest joc are și versiune online: https://moon.deusto.es/  

 

Archers of Nand – Arcașii din Nand

ARCAȘII DIN  NAND  este un joc care te va învăța principiile de bază ale bazelor de date. (VALEA NANDULUI reprezintă o mică TABELĂ din baza de date, din care poți SELECTA teritoriile ca să poți ataca orcii). Valea Nandului e invadată de hoardele sălbatice de orci. În timp ce războinicii locali pierd lupta corp la corp, arcașii din valea Nand profită de poziționarea pe culmile munților pentru a nimici trupele inamice. În acest joc, trebuie să protejezi valea prin coordonarea războinicilor și arcașilor din Nand înainte ca orcii să distrugă ținutul.

În următoarea perioadă urmează să apară varianta finală a Ghidului de bune practici, care conține modele de activități ce implică utilizarea elementelor celor două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului. Aceste activități vor ajuta atât elevii, prin faptul că își vor dezvolta gândirea logico - matematică, cât și profesorii prin utilizarea acestora în predarea noțiunilor abstracte.

 

Pin It