Școala Gimnazială Ferdinand I a realizat la Școala Gimnazială nr 25 un eveniment cu cadrele didactice în cadrul proiectului Erasmus+ COMPUS: THE COMPUTER IS US, CU INDICATIVUL 2018-1-ESO1-KA201-050415. În cadrul evenimentului, s-a făcut o scurtă informare despre proiect, apoi s-au prezentat cele două jocuri dezvoltate în cadrul acestuia și au  avut loc sesiuni de joc individual.

Coordonatorul proiectului este UNIVERSIDAD DE DEUSTO, din Bilbao, iar partenerii sunt: AGR Priority – Madrid, Fundation Educativa Fatima – Bilbao, OEIiZK – Varșovia,  Scoala Gimnazială Ferdinand I – București. 

Pin It
Citește mai departe: Proiectul Erasmus Compus: -The computer is us -

Mult succes, dragi copii, în noul an școlar! Să fie bine! Tuturor, dragi elevi, părinți și profesori, multă sănătate și energie, realizări și bucurii!

prima_zi_scoala
prima_zi_scoala2
prima_zi_scoala3
prima_zi_scoala4
prima_zi_scoala5
prima_zi_scoala6
prima_zi_scoala7
prima_zi_scoala8
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8
Pin It

O poveste de succes începe întotdeauna cu oameni dedicați întru totul unui anumit țel. O poveste de succes, în opinia mea, începe cu oameni care își fac un țel din a transforma în mai bine comunitatea din care fac parte.

În contextul incertitudinii actuale, acele persoane care au ales să își sacrifice din timpul personal pentru a aduce beneficii comunității, fără a fi stimulați de câștiguri de ordin material, ei... aceia sunt oamenii care merită laurii gloriei!

Scurta poveste ce urmează prezintă reușita unei comunități unite de un țel comun, acela de a oferi educație de caliatate elevilor Școlii Gimnaziale Ferdinand I din Sectorul 2. În cazul de față însă, eforturile echipei de la Ferdinand nu ar fi fost însă încununate cu succes fără ajutorul considerabil al echipei de părinți din Asociația Creștem Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București.

Pin It
Citește mai departe: O poveste de succes

A trecut aproape o lună de când activitatea noastră a trecut exclusiv online. Noi, profesorii ne-am stabilit rutina unei întâlniri săptămânale. Cu elevii ne vedem zilnic sau după un orar bine stabilit.  Așadar, am programat o întâlnire cu părinții de la primar pentru a afla experiența  dumnealor. Astă seară, am avut bucuria să ne vedem, să împărtășim, dar mai ales feedback-ul era important pentru noi.

Ideile desprinse din această întâlnire au fost unanime, legate de rapiditatea cu care am început activitatea online. Aportul părinților cu expertiză ne-a ajutat mult.

Pin It
Citește mai departe: Izolați, dar împreună

O parte dintre elevii Școlii Gimnaziale "Ferdinand I" se întâlnesc săptămânal cu un arhitect voluntar, în cadrul orei de arhitectură. Opționalul " De-a arhitectura" este o provocare, un pas important către o lume nouă, către un viitor în care elevii noștri se vor regăsi mai bine, se vor adapta mai ușor. Scopul este de a-i aduce pe copii mai aproape de mediul construit pe care cu toții îl locuim și în care ne desfașurăm activitățile de zi cu zi. Acest curs îmbină foarte bine disciplinele din trunchiul comun precum matematica, artele vizuale și abilitățile practice, limba și literatura română, geografia, transdisciplinaritatea fiind la ea acasă.

Pin It
Citește mai departe: De-a Arhitectura

 

O nouă zi în fața universului de cuvinte unde am gustat din frumusețea lui, laolaltă.
O zi ce a adus la un loc "piticii", cu " experții" de la clasele mai mari. De la începutul și până la finalul activităților ne-a însoțit curiozitatea! Cadrul inedit, cărțile noi, copiii mai mari, toate au fost scoase din rutina zilnică și au creat momente de bucurie și amintiri care au fost aplaudate la propriu! Multora dintre noi ni s-a (re)deschis pofta de citit și ne-am luat cărți cu împrumut de la biblioteca clasei.

Pin It
Citește mai departe: Ziua Internațională a Cititului Împreună

La noi, în Scoala Ferdinand Bucuresti, cursurile de robotică înseamnă: implicare, colaborare, creație și învățare activă, prin joc.

Pin It
Citește mai departe: Cursuri de robotică la Ferdinand I