Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joi, 31 Decembrie 2015 15:59

Sfârșit și început

 

Lăsăm în urmă un an cu realizări frumoase: multă bogăție oferită de fiecare copil, oameni noi, tineri și entuziaști care au completat colectivul de profesori, dotări materiale moderne la care doar visam acum 10 ani!

1545767 1384893888433324_1585705194_n

Mulțumim partenerilor noștri care au adus plus valoare școlii: Asociația România in Tranziție (Ionuț Bădică, Luca și tuturor voluntarilor și prietenilor; cu proiectul  „Grădina din curtea școlii” am câștigat Premiul I la Gala Premiilor Municipiului București!) care ne-au dăruit o grădină unică în București; Asociația Educație pentru toți ( Mara Niculescu, Costin Condrachi și prietenii lor) care dau o șansă copiilor să țină pasul cu școala; Scout Floarea de Colț (Laurențiu si Simona cu voluntarii lor!) care promoveaza valori morale și civice sănătoase copiilor și părinților. Mulțumim și pentru darurile oferite de părinți, copiilor de Crăciun; Teach for Romania pentru suport și încurajare, la care adaugăm dăruirea unui învățător de exceptie, Vasile Brașovanu; Greenitiative (Feliciei Ienculescu Popovici și partenerilor din „Proiectul Școli verzi”) pentru un opțional care dă o altă dimensiune ecologiei; Asociației Komunitas ( Miruna Târcă și voluntarii lor) pentru Proiectul „Dă culoare școlii tale!”; Doamnei lect. Univ. UNATC Bogdana Darie care atrimis-o pe Romina, studenta, ce predă teatru elevilor, facând voluntariat; Asociatiei Engleza pentru viață, care prin elevii voluntari oferă copiilor un plus de cunoaștere a limbii engleze; MetruCub (prin doamna  Raluca Iacob și Ștefania Ferchedău) pentru promovarea activităților culturale din școala noastră; Asociația pentru TranzițieUrbană, care ne-a arătat despre minunea prezenței arhitecturii în programul elevilor; ARCUB (prin minunații oameni de cultură Antigona Silvia Rogozea, Codruța Cruceanu, Cosmin Manolescu) care au ales școala noastră pentru evenimentul Orașul invizibil, prilejuit de depunerea candidaturii – București - Capitală Europeana 2021; Barbarossa Samba Group (Felix Moldovan și colaboratorii) pentru că oferă un sens vieții unor copii și pentru descoperirea unor talente adunate în Barbarossa JuniorDomnului Florentin Marinescu, Președintele Federației Române de Arte Marțiale și fost elev al școlii, pentru educația oferită copiilor prin practicarea artelor marțiale; Asociației Impact (Andrada Suciu și colegii) pentru soportul oferit în organizarea Clubului Impact din școala; Asociația Tineri de succes (domnul Cristian Cuciureanu și voluntarii) care au arătat elevilor din clasa a VIII-a cum să se cunoască și să îșii aleagă liceul potrivit; Editura Curtea Veche pentru sponsorizarea evenimentelor concurs.

Lista altor colaboratori și parteneri continuă și dorim să o completăm în viitor.

Mulțumim și părinților pentru copiii pe care ni i-au trimis  și pentru implicare.

Mulțumesc tuturor colegilor și angajaților școlii pentru munca lor.

Așteptăm un an în care totul să fie realizat de fiecare dintre noi, în varianta lui cea mai bună!

La mulți ani 2016!

 

Director,

Prof. Violeta Dascălu

Publicat în Evenimente
Marți, 22 Decembrie 2015 17:54

Bucurii în prag de sărbătoare

 

Sunt 3 luni de când am bucuria de a mă fi alăturat oamenilor extraordinari de la Școala Ferdinand I. Am descoperit lucrul acesta pentru a nu știu câta oară joi, 17 decembrie. Alături de alți profesori, învățători, copii din școală ne pregăteam pentru marele spectacol ce avea să înceapă în doar câteva ore. Era cred că ceasul 15, eu așteptam cadourile dulci venite de la niște oameni extraordinari care au dorit să aducă o bucurie celor mici. În școală era forfotă mare. Costume, beteală, globuri, scaune de aranjat, brad de împodobit, o ultimă repetiție, îndrumări cum să ne prezentăm pe scenă, toate acestea te făceau să simți că povestea pe care Crăciunul o aduce în viețile noastre an de an stătea să înceapă.

serbare 3

Se apropie ora 18. Încă de acum o oră eram prins în serbare, cu cei mici. Între timp venise și moșul, am vestit nașterea celui care ne va da poate cea mai mare lecție de bunătate față de semeni, copii veseli, părinți mândri de ceea ce au putut realiza micile chipuri cu suflete de îngerași. La 18:30 încheiem spectacolul în clasă, ne îndreptăm către marea scenă. Aici era deja forfotă mare. Grupuri de colindători, pitici îmbrăcați în personaje venite parcă din lumi îndepărtate, mici zâmbete pe fețele părinților, a bunicilor, a fraților, surorilor, celor dragi care au venit să vadă un spectacol făcut din suflet, de la oameni pentru oameni. Împreună cu 3 dintre supereroii din clasă ne pregăteam să vestim venirea noului an. Clopoței zornăiau, cu hăhăitul nu prea ne descurcam noi, versurile le mai bâjbâiam pe ici pe colo însă eram convins că pe scenă totul va fi mi-nu-nat. Eei, și așa a și fost. Ne-am bucurat, i-am bucurat pe toți cei care ne-au ascultat și aplaudat. Am trăit sincer și autentic întâlnirea cu sărăbătorile de iarnă, așa cum am crezut noi de cuviință.

V-aș spune mai multe însă m-am gândit să împărtășesc la lume doar o parte din trăirile, momentele frumoase petrecute în cele câteva ore. Sunt convins că sunt și alți profesori, alte doamne învățătoare care au ce povesti, cu ce vă bucura. Vă încurajez să veniți cu sufletul deschis, să ne cunoașteți, să fiți alături de noi, să modelăm împreună ființele care ne sunt dragi și în care ne punem dragostea și măiestria.

serbare 2Nu puteam să închei fără a vă spune câteva cuvinte despre un om care face ca minunile să se întâmple. Cu o energie cât pentru alți 3-4 oameni, cu visuri mărețe, cu multă dăruire și implicare, doamna Violeta Dascălu, omul sub care de ceva ani încoace sunt cârmuite destinele celor ce se află în clădirea construită din dorința regelui Ferdinand I, sădește semințe de bunătate, omenie, integritate în inimile și mințile noastre, ale celor ce suntem în această școală. Ar fi multe de spus însă pentru că urătorii, colindătorii stau să tragă la poartă fug să pregătesc nucile și colacii.

An nou cu bine să avem, cu pace și împlinire în sufletele și mințile noastre!

Cu multă prețuire,

Învățător Teach for Romania (clasa a III-a B)

Vasile Brașovanu

serbare 1

Publicat în Evenimente

 

Cu bucuria de a ne regăsi în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă Școala Gimnazială Ferdinand I București vă invită să luați parte la momentele pregătite de elevii și profesorii școlii noastre. Ne vom aminti de nașterea Domnului, vom cânta, vă vom ura, gânduri bune pentru noul an vom aduce. Cu mic, cu mare, vă așteptăm la serbare în sala de festivități, joi, 17 decembrie, începând cu ora 18:00. 

INVITATIE

 

Publicat în Evenimente

Luni, 23 noimebrie, ora 18, școala noastră a fost gazda evenimentului Orașul In-Vizibil. Cu acest prilej, coregraful Cosmin Manolescu, împreuna cu invitații săi, Antigona Silvia Rogozea și Codruța Curceanu, membri în Curatorium București 2021, au pledat pentru transferul culturii din zona centrală a orașului, spre cartiere, mai aproape de oameni.

Cetățeni din comunitate, părinți, elevi și profesori au dialogat cu organizatorii, manifestând interes pentru acest proiect. Astfel, au descris modul cum percep orașul în care locuiesc, dar și cum ar dori să-și petreacă timpul alături de profesioniștii din cultură.

Instituția noastră dispune de o infrastructură care îi va permite derularea unor evenimente culturale, care ar fi îmbrățișate de locuitorii cartierului sau ce cei din vecinătatea noastră. Astfel, accesul la cultură ar fi la îndemâna oricui dorește frumosul în sufletul său.

 

Expunerea comunității la educație prin intermediul artei, conduce la ridicarea spiritului spectatorilor de orice vârsta sau statut social. Arta nu are hotare, ea sparge bariere și înnobilează oamenii.

Mulțumim frumos pentru că ați ales să veniti în mijlocul nostru doamnă Codruța Curceanu, doamnă Antigona Silvia Rogozea și domnule Cosmin Manolescu.


Vă așteptăm cu noi proiecte și evenimente!


Director,

Prof. Violeta Dascălu

12246977 1658505531076734_2435146588463016431_n11046519 1658532741074013_8579525605466725252_n

12295505 1658533707740583_7564185948822813318_n

12289613 1658533261073961_8480599809781823240_n12234961 1658505304410090_3818267242959146200_n
Publicat în Evenimente
Page 1 of 2