Activitati Recente

Evenimente

EN 2021

Simularea Evaluării Naţionale 2021

01.Mar.21

  Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a: 29 martie 2021: Limba şi literatura română 30 martie 2021: Matematică 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii...

Citește mai departe...

Avizier

CLASA PREGĂTITOARE 2021-2022

19.Mar.21

Pentru anul școlar 2021- 2022 avem aprobate:  66 de locuri repartizate în 3 clase pregătitoare   PROGRAM DE ÎNSCRIERE ȘI VALIDARE A CERERILOR etapa I 29 martie- 28 aprilie 2021 luni - joi: 8:00-18:00...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Parteneriate

UNATC I.L. Caragiale

05.Oct.18

Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la...

Citește mai mult: UNATC I.L....

Scout Floarea de Colț

05.Oct.18

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de...

Citește mai mult: Scout Floarea...

In media

VIDEOREPORTAJ la Școala Ferdinand I unde profesorii aplică la clasă ce au văzut în Danemarca

Cum intri în Școala Ferdinand I din Capitală te întâmpină muzica lui Mozart. Pare neobișnuit...

Citește mai mult: VIDEOREPORTAJ...

Despre Școala Incluzivă- cu Violeta Dascălu la Canal 33

Mulțumesc doamnei Luminița Lificiu și postului TV Canal 33 pentru invitație și pentru...

Citește mai mult: Despre Școala...

Premiul - Directorul anului pentru Inovatie ( 2018 )

Vă facem cunoștință cu doamna director Violeta Dascălu de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București care este câștigătoarea premiului "Directorul Anului pentru Inovație" premiată în cadrul Edu Leaders Forum.

Interviuri / Reportaje

Miracolul de langa Gara Obor

Prof. Violeta Dascalu a transformat scoala de cartier, un loc fara sansa, cu multi elevi proveniti din medii defavorizate si abandon urias, intr-un autentic model de educatie in centrul caruia se afla nu programa, nu manualul, nici macar ambitiile parintelui, ci copilul, care trebuie sa se cunoasca si sa isi deschida aripile

Citeste mai mult

Sistemul permite foarte multe lucruri dacă vrei să le faci.

Poți să te plângi sau poți să faci. Dacă ești într-un loc și ți-ai asumat o funcție, depinde numai de tine ce faci acolo. Nu vine ministerul să facă curățenie, să îți schimbe un bec sau nu vine să îți spună să nu colaborezi cu o instituție publică sau cu o instituție privată

Citeste mai mult

Omul Sfințește locul - Interviu cu Violeta Dascălu

Școala Generală „Ferdinand I” din București pare un loc ireal pentru peisajul școlilor românești de stat. Clase moderne, metode inovative de predare, metode nonformale, multe activități extrașcolare: dans, teatru, grădinărit, debate, arte plastice, grădinărit, limbi străine, cercetășie, copii fericiți și profesori motivați

Citeste mai mult

Școala Gimnazială Ferdinand I a realizat la Școala Gimnazială nr 25 un eveniment cu cadrele didactice în cadrul proiectului Erasmus+ COMPUS: THE COMPUTER IS US, CU INDICATIVUL 2018-1-ESO1-KA201-050415. În cadrul evenimentului, s-a făcut o scurtă informare despre proiect, apoi s-au prezentat cele două jocuri dezvoltate în cadrul acestuia și au  avut loc sesiuni de joc individual.

Coordonatorul proiectului este UNIVERSIDAD DE DEUSTO, din Bilbao, iar partenerii sunt: AGR Priority – Madrid, Fundation Educativa Fatima – Bilbao, OEIiZK – Varșovia,  Scoala Gimnazială Ferdinand I – București. 

COMPUS este o colecție de jocuri de societate bazate pe dezvoltarea gândirii computaționale prin intermediul matematicii, logicii și abilităților pentru secolul XXI.

Cele două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului sunt:

MOON: 1110011

Moon este un joc pentru 1- 4 jucători, în care controlați computerul Modulului lunar Eagle în timpul primei aselenizări. Cu doar 3 minute înainte de aselenizare (a lua contact cu suprafața Lunii), computerul navei a eșuat! Cu toate acestea, un design bun realizat de inginerii software ai echipei conduse de Margaret Hamilton a împiedicat un eșec imens. Va trebui să imitați acele rutine software inteligente și să ajutați astronauții să aterizeze nava în siguranță! Jucând acest joc veți învăța să numărați în binar, să efectuați operații logice și matematice și să reparați defecțiunile tehnice care vor apărea în timpul misiunii.

Acest joc are și versiune online: https://moon.deusto.es/  

 

Archers of Nand – Arcașii din Nand

ARCAȘII DIN  NAND  este un joc care te va învăța principiile de bază ale bazelor de date. (VALEA NANDULUI reprezintă o mică TABELĂ din baza de date, din care poți SELECTA teritoriile ca să poți ataca orcii). Valea Nandului e invadată de hoardele sălbatice de orci. În timp ce războinicii locali pierd lupta corp la corp, arcașii din valea Nand profită de poziționarea pe culmile munților pentru a nimici trupele inamice. În acest joc, trebuie să protejezi valea prin coordonarea războinicilor și arcașilor din Nand înainte ca orcii să distrugă ținutul.

În următoarea perioadă urmează să apară varianta finală a Ghidului de bune practici, care conține modele de activități ce implică utilizarea elementelor celor două jocuri dezvoltate în cadrul proiectului. Aceste activități vor ajuta atât elevii, prin faptul că își vor dezvolta gândirea logico - matematică, cât și profesorii prin utilizarea acestora în predarea noțiunilor abstracte.

 

Pin It